Tvangsfjernelser kan ske hvis kommunerne ansætter kvaksalvere

Tvangsfjernelser kan ske hvis kommunerne ansætter kvaksalvere

Behandl Os Ordentligt stiller

Spørgsmål til en så betydningsfuld titel/erhverv og på den måde kan manipulere med om den enkelte har den viden der skal til. Hvordan kan det være i orden at kalde sig cand.psych et mediciane når den korrekte titel er cand.psyc. et med.

Dette er jo være med til at få meget alvorlige konsekvenser for ikke mindst barnet, men for hele familien. Det er myndighederne som ansætter og beder om en vurdering, så skal det også være sådan at man som borger kan være sikker på det er en person med de rette kvalifikationer som skal udarbejde vurderingen og dermed har den uddannelse som der skal til.

Man kan roligt sige at det er kommunerne som fejler og om det er bevidst, kan man kunne gætte sig til, når man læser om at kommuner ikke har lavet et ordentligt ”opdrag”, men nærmest givet klar besked om hvad kommunen ønsker undersøgt og dermed i rapporten. Her er der altså tale om en kommune som ikke vil have en helheds undersøgelse, men kun punkter som gør at børn kan fjernes. Det virker for udenforstående som en manipulering af fakta.

Tænk at man som ikke læge men foregivende af at man er uddannet læge kan lave sine egne interviews og dermed en forældrekompetence undersøgelse. Det lyder som noget fra en film eller der kunne ske i regime langt væk fra Danmark. Når man hører sådan noget, så sætter det tankerne i gang om der findes andre områder i Danmark eller især når vi taler inden for ”kommuner”, ”sundhedssystemet”, ”politiet” eller ”politik”, hvor der er ansatte som benytter helt egne regler, systemer og slet ikke har de rigtige uddannelser som de giver udtryk for de har. Måske skal vi til at få ryddet op og set efter i alle krogene.

27 rapporter hagles ned
(Psykolog Michael Adam Guul fortæller selv til Ekstra Bladet, at han har foretaget 50 til 70 forældreevne-undersøgelser – også kaldet FKU’er. Heraf har Ekstra Bladet fremskaffet 27, der alle er lavet i 2018. Alene antallet kalder eksperter for ‘absurd’.

– Det kan man ikke overholde med etikken i behold. Jeg har aldrig hørt om nogen ordentlig psykolog, der laver så mange undersøgelser på så kort tid, siger autoriseret psykolog Knud Hjulmand, der også vurderer forældrekompetence-undersøgelser i Ankestyrelsen.

Både han og psykolog Rikke Schwartz, der sidder i Psykolognævnet, vurderer, at man højst kan lave omkring fire FKU’er om året.

Ekstra Bladet har derfor gennemgået de 27 rapporter fra 2018 med udgangspunkt i de daværende retningslinjer, afgørelser fra Psykolognævnet og i samarbejde med en række fagpersoner). (Kilde. ekstrabladet.dk)

Læs mere om beskyttelse af titlerne på ast.dk & ekstrabladet.dk