SOSU-uddannelsen er den så fuld af fordomme at færre vil tage uddannelsen

SOSU-uddannelsen er den så fuld af fordomme at færre vil tage uddannelsen

Behandl Os Ordentligt siger

Der er virkelig brug for der er en masse unge der vil uddanne sig som SOSU’er da man mangler 3000 SOSU’er om året men det er ikke bare lige noget man kan få de unge til at tage en uddannelse som SOSU’er bla. fordi det ikke er den mest sexet uddannelse man kan tage.

Flere af de unge som har valg og tage den SOSU-uddannelse som får denne besked når de taler med andre om deres uddannelse ”Nå, så skal du bare værre ham, som tørre røv på andre mennesker” ikke den sjoveste besked at få, selv det at tørre røv på andre mennesker er en del af SOSU arbejdet…

Der var en gang det at blive sygehjælper og sygeplejesker var nærmest et kald og et arbejde man havde fordi man ville gøre en forskel og pleje de gamle/syge borger så de havde et godt og værdigt liv, i den situation de netop var i.

Det er ved at være rigtigt mange år siden folk tænkte sådan når de havde den slags arbejde.

Kommunerne står med et stort problem antal af ældre over 80 er stigende samt unge der vil uddannes som SOSU’er er faldende

Så der skal virkelig tænkes ud af boksen og findes nogle måder man kan få flere til at uddanne sig til SOSU’er.

Et kunne være at vi medborgere respekterer at der er folk i vores omgangskreds eller familie som gerne vil passe og pleje de ældre.
Noget andet er at samfundet også bør respektere SOSUérnes arbejde ved at de kan ligestilles med andre erhverv og her er det ikke kun lønnen, men også når de søger almennyttige boliger og meget andet. Vi må ikke huske at lønnens størrelse i dag har stor indflydelse på om du anerkendes i samfundet. Hvad hjælper det man respekteres for sit arbejde når man ikke kan få en billig bolig pga. den lave indtægt osv.

Så de ældre kan få en ordentlig pleje, persoen skal meget mere i fokus en som det er nu hvor SOSU’erne bruger masse af tid på at registrere mange ting

Lad os få nogle ting ændret så dem der vil være SOSU’er kan se en kald i at være det og en stolthed ved at gøre en forskel…

Fordomme er største problem

(Det er en stor udfordring at få flere studerende til SOSU-uddannelserne – men ikke umuligt, mener de to fynske studerende. Arbejdsforholdene i branchen er nemlig rigtig fine. Det er i stedet fordommene, der skal nedbrydes. 

– Det tror jeg, man kunne gøre ved at fjerne nogle af de fordomme, som der faktisk er i faget. Jeg blev da i hvert fald mødt med mange fordomme, da jeg besluttede at tage uddannelsen. ”Nå, så skal du bare værre ham, som tørrer røv på andre mennesker”, fortæller Mathias Lykkegård.

Og den forklaring er Gunna Funder Hansen, der er direktør for Social- og Sundhedsskolen i Odense, enig i. 

– Et af vores kæmpestore problemer er den negative fortælling om faget og om uddannelsen, som vi jo tænker, er ganske uforskyldt, forklarer Gunna Funder Hansen.

Hun mener blandt andet, der er fortællinger om, at SOSU-assistenter og SOSU-hjælpere er bunden af uddannelsessystemet, og at man kan blive det, hvis man ikke kan blive andet. 

Har I brug for politisk hjælp?

– Vi har brug for alles hjælp. Vi har mega meget brug for, at alle tager ansvar for den her fortælling, fordi det er noget, der vedrører os alle sammen, siger Gunna Funder Hansen). (Kilde. tv2fyn.dk)

Læs mere på tv2fyn.dk