Skal vores fødevare avles i store haller og fabrikker

Skal vores fødevare avles i store haller og fabrikker

Behandl Os Ordentligt siger

Så taler man om at begynde at produkter fødevare (grønsager) i en lagerhalt i 14 etager i Høje-Tåstrup man kan avler alle slags grønsager under kunstigt lys men uden sol ”Kan det være sundt?”

Fordi man starter med at avle grønsager i kæmpe haller i byerne rundt om i verden, er fordi man taler om for meget CO2 udslip når man bearbejder jorden når der skal avles afgrøder, der kan man også tænke anderledes og lade være at bearbejde jorden så meget som man før har gjort og så bare så afgrøderne, det vil reducere CO2 udslippet betydeligt

Behandl Os Ordentligt stiller spørgsmål ved hvor sunde de grønsager er som bliver fremavlet i kunstig lilla-lys, der er mange steder rundt i verden man bruger gamle beskyttelsesrum fra krigens tid til at avle diverse grønsager i, man kan også blive meget bekymret når man ved hvordan landmænd i mange år har avlet grise i lukkede stalde, det gør grisene så sårbare at de ikke tåler nogen former for sygdom, det vil slå alle grisene ihjel

Vil det ikke blive det samme med menneskerne når de spiser grønsager der er fremavlet i lukket, sterile og kunstig oplyste høj-haller, helt op i 14 etager

Når alt kommer til alt, vil det helt sikker være bedre at avle på den gammeldags form ude i naturen, hvor grønsagerne får sol, vind, regn og bierne bestøver planterne

Skal nok bare have en ny plan hvor vi gennem tænker hvad der er bedst at avle på de forskellige jordformer vi har her i landet muld, lerjord, lavbundsjord og sandjord

Bær, kartofler og kål

(Halvanden måned senere er det begyndt at spire på en del af hylderne, der strækker sig i 14 lag fra gulv til loft i lagerhallen, og i det nye år kører det første grønt ud til butikker og leverandører. I første omgang er det mest salat og krydderurter, men Anders Riemann håber senere også at kunne dyrke bær, kartofler og kål.

Selve tanken om landbrug i etager er ikke ny. I en række af verdens millionbyer har man dyrket grønt på den måde i mange år, men produktionen i Taastrup er den største i Danmark og også blandt de største i Europa.

– ”Jeg gør det for at bevise, at man kan flytte noget af landbrugsproduktionen ind til byerne, så vi kan omdanne noget af den landbrugsjord, som vi dyrker afgrøder på i dag, til skove, siger Anders Riemann”.

Mere plads til skov og natur vil kunne lagre mere af den CO2, som er skyld i den globale opvarmning, men der er også en lang række andre fordele ved at dyrke landbrug i højden.

– Vi kan høste 15 gange om året. På en mark kan man kun høste to gange om året, siger Anders Riemann). (Kilde.dr.dk)

Læs mere på dr.dk