Mandecenter hvad er det

Mandecenter hvad er det

Behandl Os Ordentligt siger

På Christianshavn i Overgaden neden Vandet ligger Mandecentret. Men mange ved ikke, at stedet eksisterer, eller hvad der tilbydes her.

Det er jo guld værd der findes steder som mandecentret, der kan hjælpe folk når kæden virkelig er hoppet af og det er umuligt selv at sætte kæden på.

Det er jo også klart hvis man er udsat for mange nedtuer og masse af modgang i livet, så bliver livet rigtigt svært

Det sker jo også tit det at når korthuset begynder at styrte sammen, så styrter det hele sammen og man er helt nede under gulvtæppet og aner ikke hvordan man skal komme tilbage til livet og få det til at fungere igen…

Så er det jo rigtigt skønt at høre når nøden og nedturen er størst, så ser man ind imellem så kan hjælpen være tættere på end man tror, her var det så lykkeligt man fandt mandecentret hvor det så var muligt at få hjælp så det blev muligt at vende tilbage til livet og få hverdagen til af fungere igen…

Ned med flaget

(Mens Leo var indlagt, havde hans far fået det dårligt og skulle nu på plejehjem, så Leo havde ikke længere et sted at bo. Da han kom i rehabilitering, forsøgte han at gøre noget ved boligproblemet.

– Jeg talte med Københavns Kommunes hjemløseenhed, men de kunne kun henvise mig til Mændenes Hjem i Istedgade.

Hans eks-kæreste fandt ud af, at der fandtes et Mandecenter på Christianshavn. Leo kontaktede dem, kom til en visitationssamtale og blev godkendt til at flytte ind 11. maj sidste år.

Hvad gør det her sted for dig i forhold til, hvis du bare havde fået en bolig med det samme?

– Jeg er gået igennem min mors sygdomsforløb, hvor de sidste fire-fem måneder var virkelig hårde. Min egen sygdom sidder meget mellem ørerne også. At man har været så tæt på at dø, når man har en lille datter. Så det psykiske er utroligt svært. Og bruddet. Jeg flakker lidt rundt uden et fast sted at bo. Min mor dør. Jeg er nødt til at erkende, at jeg ikke kan gennemføre min uddannelse – endnu et nederlag.

– Så hvis jeg bare var kommet ud i en toværelses, var jeg gået helt ned med flaget. Det, der har hjulpet mig igennem, er rådgivningen og støtten her. Man er forpligtet til en ugentlig samtale med en af stedets socialrådgivere. Og det har givet mig troen på, at det godt kan lade sig gøre – det er deres fortjeneste. Det er et virkelig godt og trygt sted at være). (Kilde. amagerliv.dk)

Læs mere på amagerliv.dk