Man får det ikke bedre af at være arbejdsløs

Man får det ikke bedre af at være arbejdsløs

Behandl Os Ordentligt siger

Ny stor undersøgelse blandt 12 a-kasser viser, at arbejdsløshed i høj grad også fører smerter i psyken med sig, såsom stress, bekymringer, mindre selvtillid og en oplevelse af, at omgivelserne ser skævt til én.

Mange der er arbejdsløse får tit og ofte at vide når de er blandt venner og familie, tror du ikke du skal opgradere dit CV eller tage nogle kurser eller søge ind i andre former for arbejde, samt der også tit siges om de arbejdsløse, de trænger lige til en lille puf bag i, tror grammofonen køre i samme rille hele tid…

Det kan være meget ubehageligt og stressende at hele tid skal høre på denne slags, når man gør hvad man kan for at søge arbejde hele tid, samt er til flere jobsamtaler…

Behandl Os Ordentligt kender ikke til nasser, snylter og ugidelige borger, der kun går efter at snyde sig uden om arbejde fordi man hellere vil daske den af hele dagen, det er en gammel skrøne der kører rundt endnu, hvor tit er der ikke hørt nogen siger, der er andre der siger de gider ikke lave noget men vil heller nasse på a-kassen…

Tror nærmer det forholder sig sådan at overklassen har sugrøret mere og mere nede i de offentlige kasser men sjov nok bliver der ikke taget samme afstand til den slagt, hvorfor mon??

Viser behov for et dagpengeløft

(Og DAK-formanden mener, at undersøgelsen også bekræfter, at der er behov for at få løftet dagpengene, som er blevet så udhulede de seneste 20 år, at de allerede nu har et efterslæb på 17 procent i forhold til lønudviklingen. Og desværre fortsætter udhulingen de næste par år.

Hun henviser til, at undersøgelsen viser, at 73 procent af respondenterne med under to måneders ledighed svarer, at de ”i høj grad” eller ”i nogen grad” har været bekymret for privatøkonomien. Denne andel udgør 83 procent for dem, der har været ledige i seks til 12 måneder det seneste år.

“Det er altså rigtig mange ledige, der går rundt og bekymrer sig om, hvorvidt de kan få økonomien til at hænge sammen. Det vil sige, at de ikke har en økonomisk grundtryghed, som betyder, at de kan have fuldt fokus på at finde et nyt job uden at skulle frygte at gå fra hus og hjem. Jeg synes, de resultater kalder på, at politikerne vågner op og gør noget – at de både får stoppet udhulingen med det samme, og at de også vedtager en reel forhøjelse af dagpengene. Det er på tide vi får et løft – af både dagpenge og anstændigheden blandt politikerne). (Kilde. danskeakasser.dk)

Læs mere på danskeakasser.dk