Ligeret hvad er det og hvor er den

Ligeret hvad er det og hvor er den

Behandl Os Ordentligt siger

Er der ligeret inden for alle fag i Danmark, her taler vi om fx murer, syerske, maler, buschauffør, præst, kok, lærer, læge, tandlæge, tømmer???

Lige nøjagtigt handler det om tømrer i denne artikel, hvordan ser det ud med ligeret i dette fag??

Ifølge 2 unge kvinder som er i tømmerlære, ser det skidt ud med ligeretten i netop dette fag…

Alt mens deres mandlige kollegaer tager sav og hammer i brug må de 2 unge kvinder lade tommestokken blive i bukselommen

Egentligt skulle de 2 unge kvinder have været i lære i slutning af marts med det glippede fordi de ikke kunne finde en læreplads.

De 2 unge kvinder har en stærk fornemmelse af det er fordi de er kvinder, de kan ikke sige med sikkerhed det er årsagen, fordi ingen har sagt det er på grund af de er kvinder, firmaerne siger i stedet for at de ikke har flere lærepladser og de siger også at de har de lærlinge de skal bruge.

De 2 unge kvinder er i en klasse med 17 elever i alt og stor set alle af de mandlige elever har fået en læreplads, der er 2 drenge som også mangler en læreplads.

De 2 kvinder synes det virker mærkeligt at de begge ikke kan få fingre i en læreplads, de siger vi har knoklet rigtigt hårdt og fået gode karakter, 10 i standard karakter

Den ene af kvinderne har sendt ansøgninger til mellem 50-100 firmaer over det meste af landet

Den anden kvinde vil helst blive i Nordjylland fordi hun har en lejlighed sammen med kæresten og er ikke vild med at have dobbelt husførelse, hun ringede til 27 firmaer for leden dag, men det var bare nej nej nej nej nej nej nej hele tid

De unge kvinder undrer sig over det ikke er karakteren og de arbejdes erfaringer man har med i rygsækken som har betydning i stedet for det de har mellem benene.

– Er det så, fordi jeg er pige?

(Nicoline Jacobsen har søgt læreplads i Aalborg, Frederikshavn, Sæby, Hjallerup og Vodskov.

– Jeg vil helst blive i Nordjylland, hvor jeg har en lejlighed med min kæreste. Jeg har ikke råd til at betale dobbelt husleje. Forleden ringede jeg til 27 firmaer på én dag, men jeg får nej på nej.

– Det stresser mig supermeget, siger Nicoline Jacobsen.

Da en af de største entreprenørvirksomheder i Nordjylland slog lærlingepladser op på en jobportal, skyndte hun sig at søge.

-Jeg fik en mail tilbage om, at de ikke havde plads til flere. Men en uge eller to senere lå deres jobopslag der endnu. Og så kan man ikke lade være med at tænke: er det så fordi, jeg er en pige? Eller har de bare glemt at pille opslaget af? siger Nicoline Jacobsen.

– Det er hele princippet i, at vi overhovedet skal stille os selv det spørgsmål. Jeg har snakket med mange firmaer efterhånden, som er blevet nødt til at fyre meget unge lærlinge, fordi de ikke møder til tiden. Jeg er 25 og har været flere år på arbejdsmarkedet, inden jeg startede på skolen. Hvorfor vejer det ikke højere end om jeg, undskyld sproget, har en pik? spørger Anna Sternkopf). (Kilde. epages.dk)

Læs mere på e-pages.dk