Kalder det en revolution men herfra siges der nej tak

Kalder det en revolution men herfra siges der nej tak

Behandl Os Ordentligt siger

Nogle vil kalde det en revolution at man i løbet af nogle år kan 3D-printede klatter på landets hospitaler.

Lækre ser de ikke ud men fordelen ved man han 3D-printede klatterne rundt op på hospitalerne og sikkert også på plejecentre, er man kan tilsætte det medicin i maden den enkle patient har brug for

Så skal der ikke deles medicin ud efter patienten har fået sin mad

Man synes jo verden ligner mere og mere de science fiction-film man så i sine unge dage, har alt virkede meget unaturligt og totalt urealistisk

Men i nær fremtid er det ikke science fiction men den skinbarlige sandhed at man kan 3D-printede nogle madklatter til syge mennesker, så medicinen er i maden

Stille bare lige en meget relevant spørgsmål ”virker det ikke ret uhyggeligt lidt science fictionagtigt?”

Og som om det ikke er skræmmende nok i sig selv, så siges der at om 25-30 år vil denne 3D-printede findes hjemme i mange danske køkkener

Selv om man siger i første omgang bliver 3D-printede lavet til at hjælpe syge mennesker der spiser alt for lidt og som derfor er meget vigt at det de spiser indeholde de ting der er vigtigt de får…

I dag kan man 3D-printede i pasta-masse, det betyder at en familie med forskellige behov kan tilpasse maden til den enkle, er der en der træner til en halvmaraton, som skal have ekstra protein, børn der er ekstra aktive, har brug for lidt ekstra kulhydrater fordi de er meget aktive

Man har allerede fået flere kuldegysninger og sveder lige som da man så science fiction-film i sine unge dage… men nu er det bare virkelighed…

En revolution

(Foreløbigt er den lille måltidsløsning stadig et udviklingsprojekt, men inden længe skal det testes på patienter. Hvis projektet ender som en succes, kan det revolutionere maden på landets hospitaler, idet man så vil kunne tilpasse måltiderne langt mere individuelt.

– Hvis du har brug for én bestemt type næring, og jeg har brug for noget andet, så kan man printe det, så det passer. I stedet for at patienterne bare skal have fra den store gryde nede i hospitalets storkøkken, så kan man tilpasse det til den enkelte, fortæller Anne Louise Dannesboe Nielsen.

Måltiderne, som lige nu tager form som en lyserør klat, smager sødt og kan sammenlignes med en mellemting mellem budding, fromage og en flødeost-masse. Portionen minder i høj grad om en dessert, men fremadrettet vil det være muligt både at tilpasse smag, form og indholdsstoffer). (Kilde. tvmidtvest.dk)

Læs mere på tvmidtvest.dk