Hvad er det for noget svineri at behandle handikappet sådan

Hvad er det for noget svineri at behandle handikappet sådan

Behandl Os Ordentligt siger

Hvorfor gør man det svære for handikappede at få nogle oplevelser og få mulighed for selv at bestemme hvad de gerne vil og har lyst til

Meget trist udvikling når man bevilger færre handikaphjælper, det burde være sådan at er man ramt af en handikap så skal man have mulighed for at få en Borgerstyret Personlig Assistance, som den handikappede selv råder over og kan tilkalde hvis der er behov for dette

Behandl Os ordentligt må undre sig over et så rigt land som Danmark kan behandle de handikappede så dårligt og nedværdende som de gør, det kan da ikke være på grund af økonomi, vi er jo et rigt land

Når man er handikappet, kan der være rigtigt mange ting man gerne vil kunne få hjælp til som ikke handikappet borger slet ikke tænker over i det daglige, som kan være et problem at gøre eller udføre

Borgere der er blevet født handikappet eller er blevet handikappet har jo på intet tidspunkt, selv ønsket at blive det, det kan være arbejdsskader, trafik uheld osv..

HVAD ER EN BPA-ORDNING?

  • BPA er en forkortelse forBorgerstyret Personlig Assistance.
  • Borgeren agerer selv arbejdsgiver og ansætter personlige hjælpere, som kan være der døgnet rundt. Det erstatter hjemmehjælp eller en plads på et bosted.
  • Omkostningerne dækkes af kommunen, og hjælperordningen tildeles af kommunerne til borgere med særligt svære handicap.

Kilde: Borger.dk, Retsinformation

Minister vil ikke lempe lovgivning

(Ændringer i lovgivningen på området afvises dog af socialminister Astrid Krag (S), men hun siger til DR, at hun håber på, at bedre økonomi i kommunerne kan gøre en forskel.

– Nu har vi af to omgange løftet kommunernes økonomi i økonomiaftalerne med over tre milliarder kroner, og det forventer jeg jo også slår igennem på det specialiserede socialområde og dermed også den hjælp, som mennesker med handicap får, siger Astrid Krag.

Økonomien har noget at sige, når kommunerne skærer ned på antallet af hjælpeordninger. Sådan lyder analysen fra kommunalforsker ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Roger Buch.

– Diskussionen har i mange år kørt på, om kommunerne holder igen med udgifterne til handicapområdet, og der er det her jo bare et af de mange eksempler på, at kommunerne ser ud til at holde lidt igen, siger Roger Buch.

Han understreger, at det er svært at konkludere, hvad der konkret sker ude i de enkelte kommuner, men at det taler ind i en spare kontekst.

– Det generelle billede er jo, at kommunerne har det svært. De har i mange år kæmpet for at få økonomien til at hænge sammen, og man leder hele tiden efter områder, hvor man kan spare penge). (Kilde. Dr.dk)

Læs mere på dr.dk