Er vores samfund for hjerteløs

Er vores samfund for hjerteløs

 Behandl Os Ordentligt siger

76.600 unge er hverken under uddannelse eller i beskæftigelse

Kommunerne ved ikke hvad de skal gøre det problemet og gennem de sidste 10 år er det stort set ikke lykkes kommunerne af få dette tal ned

Selv om økonomien har bare bulleret derudaf og rigtigt mange steder har der været brug for arbejdskraft men lige lidt har det hjulpet

En 26-årig kvinde fra Ikast tæller med i de mange uden for arbejdsmarkedet, hun vil gerne have både uddannelse og arbejde men det er endnu ikke lykkes, hun er ved at uddanne sig i klassisk arkæologi.

Hun kommer fra Ikast-Brande Kommune, som rigtigt gerne vil fortælle med stolthed at de er en af Danmarks førende erhvervskommuner.

Men til tros for det så står 8,6 procent af de 15-29-årige (520 i alt) uden for arbejdsmarkedet og uddannelsessystemet…

Mange har oven i det at stå uden for arbejdsmarkedet og uddannelsessystemet, så har de også psykiske lidelser det kan være angst, depression og en bipolar lidelse

Flere af byrådspolitikerne er med på at undersøge hvad der kan være galt og er det systemet der er galt med, er det den der skal ændres frem for mennesket

Behandl Os Ordentligt tænker om man skal ændre uddannelsessystemet, undervisning og masseproduktion, så man får muligheden for at stikke fingeren i jorden og føle efter hvad det er man ønsker at uddanne sig til og derefter arbejde med i sine unge år

Man kunne satse på en kort uddannelse, der senere skal opgraderes, så man har det viden man har brug for dugfrisk

76.600 unge er hverken under uddannelse eller i beskæftigelse

(Figuren viser antallet af 15-29-årige, der ikke har en uddannelse, ikke er i gang med en uddannelse, og ikke er i beskæftigelse, fordelt efter alder og almen uddannelse.

26-årige Freja Smedegaard fra Ikast er en del af statistikken. Hun oplever, at hun har alt for mange timer i døgnet.

– Jeg vågner op hver morgen og tænker ’Øv! Nu er der endnu en dag’.

Hun ville gerne have både uddannelse og arbejde, men angst, depression og en bipolar lidelse har lammet hende og spændt ben for hendes universitetsuddannelse i klassisk arkæologi.

– Jeg føler, folk tænker, at jeg bare går og laver ingenting hele tiden og synes, det er pissefedt bare at få penge fra kommunen. Men det er det ikke, forklarer hun.

 Hendes hjemkommune – Ikast-Brande Kommune – bryster sig ellers af at være en af landets førende erhvervskommuner. Men her står 8,6 procent af de 15-29-årige (520 i alt) ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd uden for arbejdsmarkedet og uddannelsessystemet.

– Det er et kæmpe problem, hvis vi ser økonomisk på det. Det er jo også et problem for de mennesker, det her omhandler, siger Annette Mosegaard, der er Konservatives borgmesterkandidat i Ikast-Brande.

Den siddende borgmester er også helt klar over problemet.

– Udfordringen er, at hvis vi ikke får flyttet dem, mens de er unge, kan de nemt komme til at hænge i forsørgersystemet i rigtig lang tid, måske hele livet, siger Ikast-Brandes borgmester, Ib Lauritsen fra Venstre). (Kilde. dr.dk)

Læs mere på dr.dk