Er diktatur ved at blive indført af bagdøren

Er diktatur ved at blive indført af bagdøren

Behandl Os Ordentligt siger

Husker tydelig en fortalte mig den gang der kom mange sigøjner på besøg i Danmark

Det var et barnebarn der var på ferie hos sin mormor og så ringede det på hoveddøren

Så sagde mormoren til barnebarnet hun skulle gå ud at åbne hoveddøren og så gik hun selv ned til bagdøren for at tjekke om nogen ville forsøge komme den vej ind og ganske rigtig nogen var på vej ind ad døren

Vi har vist glemt at sende mormor ned og holde øje ved bagdøren om der er nogen der forsøger at komme denne vej ind og overtage magten i vores land

Borgerne skal læres til at være mere skeptisk over ting der sker i Danmark og ikke bare godtroende tro på alt der sker eller ikke når de ændrer love der frarøver borgerne deres frihed, skal man tro på alt og bare nikke ja…

Kommunalt ansatte undrer sig over spærretid

(Kommunaldirektørens argument om at beskytte medarbejderne under valgkampen møder underen hos de bornholmske afdelinger af fagforeningerne FOA og BUPL. De repræsenterer henholdsvis de ansatte på flere af øens plejehjem og de mange pædagoger, der til dagligt passer de bornholmske børn.

Sidstnævntes formand, Henrik Kofoed Hansen, mener, at den tre måneder lange spærretid gør det sværere for medarbejderne at gennemskue, hvad de må under valgkampen.

– Det kunne godt lyde som om, at kommunen ikke ønsker at medarbejderne udtaler sig alt for meget. I forvejen kan det være svært for medarbejderne at udtale sig, fordi reglerne er sværere at navigere i. Når man så får en melding om spærretid, så vil det blive endnu sværere for vores medlemmer at vurdere, hvad de egentlig må, siger han.

FOA Bornholms formand, Anja Juhl Kofoed, er endnu mere harsk i kritikken. Hun mener ligefrem, at kommunen forsøger at lukke munden på de ansatte op til valget.

– Spærretid kan også opfattes som en mundkurv. Jeg kan være bekymret for om nogle er mere utrygge ved, om de må ytre sig, siger hun.

”Jeg kan være bekymret for, om nogle er mere utrygge ved, om de må ytre sig.

ANJA JUHL KOFOED, FORMAND FOA BORNHOLM”

Anja Juhl Kofoed mener, at det er en selvfølgelighed, at de offentligt ansatte ikke får lagt bånd på deres ytringsfrihed. For medarbejderne er tættest på mange af de ting, som er helt afgørende for borgernes valg, når de går i stemmeboksen i midten af november:

– Som offentlig ansat har man en skærpet forpligtigelse til at ytre sig i forhold til, hvordan kommunen bruger skattekronerne, og så længe man ytrer sig på egne vegne, og det er faktuelt og sagligt, så har man stadig ret til at ytre sig.

Lignende argumenter finder man hos Tine Johansen, der er formand for Dansk Journalistforbund. Hun repræsenterer flere af øens journalister og mener ligesom FOA, at man med beslutningen ødelægger borgernes mulighed for at stemme ud fra et oplyst grundlag:

– Alle de vælgere, der skal op og træffe en beslutning, skulle gerne gøre det på et oplyst grundlag, og jeg er da bange for, at man fratager borgernes mulighed for at orientere sig om, hvad der foregår, siger Tine Johansen). (Kilde. dr.dk)

Læs mere på dr.dk