Behandl Os Ordentligt spørger

Behandl Os Ordentligt spørger

Hvor mange har reelt fået ”Arne” pension

Den omtalte ”Arne” pension som er en ret til tidlig pension skulle sikre folk retten til at gå tidligere på pension end and andre. Smukt og godt lød det, men hvor mange har egentligt fået lov til at gå på pension før tid.

Der er 29.893 personer som har søgt om at gå på pension, men ud af dem er der 10.500 som har fået lov til at gå 4 år tidlige på pension. De andre 11.500 har kun fået ret til at gå et eller to år tidligere på pension og nogle af dem skal sammen med dem som har fået afslag, skal ud at finde yderligere dokumentationer før de kan få ret til enden flere år på pension eller for bare at få ret til tidlig pension.

Det lød så smukt og flot at nu skulle mange tusinde få ret til tidlig pension, men når vi ser på tallene, er det jo ikke noget at råbe hurra for, da stort set de 10.500 personer efter den gamle lov om seniorpension alligevel ville have fået pension. Umiddelbart så ser det jo ud til at det et mareridt for de godt 14.500 som nu skal ud at finde yderligere dokumentation for at have ret til tidligere pension.

De sidste 14.500 borgere står i nøjagtig samme dilemma som da det hed seniorpension at de skal kunne dokumentere hvad de fejler og hvor syge de er. Altså er helvede, så intet har ændret sig ud over at pensionsloven har ændret navn fra at hedde seniorpension til tidlig pension.