424 millioner krone, koster nedrivning af seks blokke, regningen får beboerne

424 millioner krone, koster nedrivning af seks blokke, regningen får beboerne

Behandl Os Ordentligt siger

Kan man sige det er at fodre hund med egen hale politik man bruger her???

Den lovgivning der i ghettoplanen siger der skal nedrives og byggemodning af grunde til private investorer koster kassen.

I Bispehaven i Aarhus har man måtte sande det og får nu en regning på 424 millioner kroner til de lejere, som ikke bliver tvunget til at flytte.

Det er hvad det koster at betale for 300 boliger i de 6 blokke man nedriver, flytte beboerne, betale for husleje af de tomme lejligheder og klargøre til at bygge nye private boliger på grunden samt renovere tilbageværende lejligheder.

Nedrivningerne sker for at overholde ghettolovens krav, og det betyder at Bispehaven skærer andelen af almene familieboliger ned til 40 procent.

Ghettoloven er den største Folke mord på almene boliger, lejrene betaler selv for deres lejlighed rives ned, det er grove løjer først tvangsudsættes vi, så bliver vores boliger nedrevet og derefter skal dem der er tilbage betaler hele regningen…

En af de værste love der er blevet lavet i nyre tid, den burde aldrig være blevet vedtaget

Det kan godt være man fjerner en ghetto men så skaber man bare en ny rigmands ghetto hvor det er ene velhavende som bor i området og det er heller ikke problemfrit

I sin tid lavede man almene boligbyggeri for at der kunne være alle slags lejere i områderne så man fik en bred befolknings gruppe i samme område, i dag laver man social udrensning i de større byer med ghettoloven…

Det er en hån mod lejerne, at de selv skal betale for, at deres hjem bliver revet ned. 

Alex Young Pedersen, beboerformand i Bispehaven

(På mødet forsøgte Alex Young Pedersen forgæves at få svar på en række spørgsmål.

– Ifølge boligselskabet skal man ud på det private marked og låne pengene. Det er dyrt. Vi har fået præsenteret en rente på seks procent. Det er et voldsomt overgreb, at boligselskabet gældsætter beboerne på den måde.

– Det kan ikke undgås, at det her kæmpe lån vil betyde huslejestigninger. Lånet skal jo betales tilbage. Derfor forsøgte jeg på mødet at få at vide, hvor meget huslejen vil stige som følge af lånet. Men det kunne jeg ikke få svar på, fortæller Alex Young Pedersen.

Hvis man fordeler lånet på 424 millioner kroner ud på hver enkelt af de tilbageværende husstande, kommer nedrivningsplanen til at koste 750.000 kroner per lejlighed). (Kilde. arbejderen.dk)

Læs mere på arbejderen.dk